Aanbod

Inlevingsworkshop ter voorbereiding van een theaterstuk rond migratie - Hoge Rielen 2017

Inlevingsworkshop ter voorbereiding van een theaterstuk rond migratie - Hoge Rielen 2017

 

Workshops en lezingen

Inlevingsworkshops, interactieve creatieve workshops of educatieve lezingen. Dit kan gaan over mijn reizen en projecten, maar evengoed over de thema’s vluchtelingen, vooroordelen en stereotypen, subjectieve media, storytelling en filmprojecten/cameratechnieken.

Inlevingsworkshop:

Hoe is het om zelf een vluchteling te zijn? Aan de hand van tekeningen en oefeningen gaan we op zoek naar de ‘vluchteling’ in onszelf. We schrijven op basis van deze oefeningen een tekst/gedicht/artikel, spreken die in en nadien krijg je een filmpje met je ingesproken tekst.

Leeftijd: 11 tem 21 jaar

Duur: 4 uur

Storytelling:

We overlopen beelden en filmpjes die onze kijk op gender en origine kleuren, van waar komt onze ‘kijk’ op de dingen en hoe worden ze beïnvloed? Nadien overlopen we de verschillende cameratechnieken, schrijven we een basistekst en gaan we zelf aan de slag met onze smartphone om korte filmpjes rond een bepaald thema te maken.

Leeftijd: 14 tem 21 jaar

Duur: 4 tot 8 uur, afhankelijk van de lengte van het filmpje

Vooroordelen en stereotypen:

We overlopen beelden en fragmenten waarmee we geconfronteerd worden in de media, en bespreken ze op basis van vooroordelen en stereotypen. Nadien gaan we zelf op zoek naar zulke beelden OF we gaan op pad om te voelen hoe het is om ‘anders’ te zijn. Dat bespreken we dan in groep.

Leeftijd: 14 tem 21 jaar

Duur: 3 uur

Ben je als organisatie, school, vereniging of groep bezig met een thema en wil je daar graag filmpjes rond maken met de deelnemers? Ik werk ook workshops uit op maat.

Boekingen, info en prijzen? Neem gerust even contact op.