Alle beetjes helpen...

Regelmatige inzamelacties, vooral gericht op: 

Schoolgerief voor Laila en Atif

Schoolgerief voor dorpskinderen in Marokko, in de omgeving van Berkane. Eens ik genoeg materiaal heb stuur ik een of meerdere zakken naar een contactpersoon daar, die het over de scholen verdeelt.

Ondergoed voor Maurice

Ondergoed voor mensen zonder onderdak in Antwerpen. Onderbroeken, sokken, onderhemden en BH's zijn items die niet gemakkelijk gedoneerd worden omdat de meesten dat wat awkward vinden. Mensen hebben dikwijls ondergoed op overschot dat te klein of te groot is, dat ze amper hebben gedragen, dat ze met kerst hebben gekregen en niet mooi vinden... Deze actie heet niet voor niets: 'Give your Underwear a Second Ass'. Het ingezamelde ondergoed gaat meestal naar De Biekorf, zoniet gaat het naar mensen op de vlucht.

Materiaal voor Ayla en Memet

Mensen op de vlucht of in een asielprocedure leven meestal in erg barre omstandigheden, en dat in Europa. Slaapzakken, dekens, thermisch ondergoed en tenten in goede staat staan bovenaan de lijst in de winterperiode, zodat ze de koude temperaturen ietsje beter aankunnen.

Hoe help je mee?

Het ingezamelde materiaal gaat naar organisaties die zelf materiaal naar de kampen brengt of met mensen in asielcentra werken. Weet je niet goed waarheen? Laat me even weten wat je hebt liggen en ik kan je doorverwijzen naar een geschikte match (in Antwerpen).

Zelf de spullen brengen of laten ophalen is het makkelijkst, enkele handige links zijn Helpen helpt, Al Ikram, De Biekorf of Els Goeman

 

 
Probeer te achterhalen welk materiaal organisaties vooral nodig hebben, meestal staat dat ergens op hun site opgesomd. Doneer de spullen in propere en goede staat. Het bespaart hen enorm veel tijd en moeite bij het uitsorteren, en wat niet meer in goede staat is moet toch naar het containerpark (soms tegen betaling).