habiba_cv.png

In 2001 studeerde ik als opvoedster af met een videoproject, waarin ik samen met kinderen uit een probleemwijk op zoek ben gegaan naar hun toekomstdromen.

Het is toen dat de film-microbe me heeft gegrepen.

Aangezien ik op zeventienjarige leeftijd al een dichtbundel uitgegeven had, zou ik zoals mijn moeder de schrijfwereld induiken, toch is het een andere stroming geworden.

In 2006 volgde ik een jaaropleiding bij OFFTV waar vooral korte grappige portretten uit voortvloeiden, totdat ik de kans kreeg om aan mijn eerste serieuze project te beginnen: een korte documentaire over straatkinderen in Essaouira.

Vanaf dat moment ben ik van het ene ‘sociaal bewogen’ filmproject in het andere gerold, en ik heb er nooit spijt van gehad de pen in te ruilen voor de lens. Hoewel die regelmatig ook graag met elkaar flirten.

De reismicrobe heeft me op een onbewaakt moment ook te pakken gekregen, waardoor ik van de ene wereldreis in de andere tuimelde. Gedurende een trip met de rugzak door het Midden-Oosten in 2009 schreef ik een blog.

Ook in 2009, werd ik geselecteerd voor het YEFF (Youth European Film Festival), en trok voor 2 weken naar Zweden. Er waren jongeren van over heel Europa geselecteerd en we werkten er samen aan kleine filmprojecten.

Tussen 2008 en 2015 reisde ik meermaals naar Bosnië waar ik enkele korte documentaires inblikte voor een Belgische vzw.  

In 2009 stopte ik bij de vrije zender Radio Centraal, waar ik 10 jaar als presentatrice voor het programma Webgang meegewerkt had, om aan een lange reis door Australië, China, en Canada te beginnen.

Aan het KASKA DKO film- en videokunsten studeerde ik af in 2015.